miercuri, 13 aprilie 2011

Cum alegem o masina second hand?

Pas 1: stabilirea bugetului. Teoretic pentru o masina second hand un buget clasic este undeva intre 5.000- 7.000 Euro

Pas 2: Alegerea tipului de motor: diesel sau benzina. Cel mai potrivita alegere este cea in functie de consum.
Daca in medie facem 25-30.000 km/an alegerea este clara: DIESEL!

Pas 3: Optiuni - indiferent de ce visati sa aveti pe masina, trebuie neaparat sa aveti ABS si 4 aerbaguri! Asta este minimum necesar.

Pas 4: Kilometrajul. In mod obisnuit s-a demonstrat ca romanii au o atractie fatidica pentru cifra 80.000 si de aceea majoritatea masinilor sh din targuri le veti gasi intamplator sau nu, cu aceasta cifra la bord.
Insa, o masina sh este foarte okay chiar daca are peste 80.000 km la bord pana in jur de 120.000 km.
Kilometrajul masinii trebuie ales luand in considerare si tipul motorului.
Un motor diesel, bine intretinut, rezista pana la un kilometraj mult mai mare decat un motor pe benzina.
Mai clar, un motor diesel poate functiona foarte bine, fara nici o interventie (schimburi de pistoane, camasi, supape) pana la 500.000km, in timp ce un motor pe benzina rezista pana la 200.000km.

Pas 5: Marca - este un aspect important datorita preturilor pieselor de schimb. In general, marcile nemtesti de masini au un pret mai mare la achizitie, dar sunt mai ieftine la intretinere (piese mai ieftine), in timp ce marcile franceze si italiene au un pret mai mic la achizitie, dar sunt mai scumpe la mentenanta.
Marcile de masini asiatice de obicei sunt scumpe si la achizitie si la piesele de schimb.

Pas 6: O data indepliniti primii pasi, ne ramane doar sa mergem la un service auto autorizat impreuna cu proprietarul actual al automobilului. La service trebuie facuta o constatare mecanica si o diagnoza computerizata. De asemenea, proprietarul trebuie sa va informeze cand a fost ultima oara schimbata distributia si daca masina a avut incidente majore. In cazul in care au existat accidente, trebuie verificate si aerbagurile. Ele trebuie sa fie intacte si functionale.

Din pacate este foarte greu de constatat daca masina a avut vreun incident major. Teoretic, in urma diagnozei computerizate ar trebuie sa se stie, insa calculatorul poate fi pacalit.

Pas 7: Semnarea actelor! Ura...masinutza este a noastra! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu